به گزارش روابط عمومی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان ، جلسه شورای هماهنگی سازمان با حضور رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و هیئت همراه ایشان ،رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ، مسئوول حوزه دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان ، کلیه معاونین و مدیران ستادی ، مدیران شهرستانها و ادارات پیوسته و وابسته ، مدیران عامل صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان سقز و همچنین صندوق زنان استان در مورخ 1404/1/27 در محل سالن جلسات شهدای سازمان جهادکشاورزی استان کردستان برگزار گردید.
ایرانی مسوول حوزه دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان با اشاره به شعار سال و توصیه به رسیدن مغفرت الهی اظهار داشت: در حوزه وزارت جهاد کشاورزی هر جا که توانستیم سهمی در کمک به کشاورزان، این قشر زحمت کش داشته باشیم به مغفرت الهی دست می یابیم.
پاک سرشت گفت: در حال حاضر۲۱۴ تشکل بخش کشاورزی با تعداد بالغ بر ۱۰۸ هزارنفر بهره بردار در حوزه های مختلف بصورت تعاونی در زیربخشهای مختلف اتحادبه و شرکتهای تعاونی روستایی . تولید روستایی ، مرغداران ، دامداران، زنبورداران، شرکتهای تعاونی شیلات ، صنایع تبدیلی ، مرتعداران و مکانیزاسیون در استان فعالیت مینمایند.
وی به پرداخت تسهیلات ویژه از جمله زنجیره تولید گوشت مرغ و عسل ، کشت قراردادی گندم بذری و چغندر قند و همچنین تامین گوشت قرمز و کودشیمیایی اشاره کرد.
رخزادی مدیر عامل صندوق سقز و خانم قاسمی مدیر عامل صندوق زنان خلاصه ای از عملکرد صنوقها ارایه دادند.
هر یک معاونین و مدیران سازمان هم به بیان نظرات و پیشنهادات خود در خصوص راههای توسعه صندوقهای استان پرداختند.
عوض علیزاده مقدم درابتدای سخنانشان به موضوع اینکه بالغ بر۴ و نیم میلیون نفر در کشور، مولد بخش کشاورزی هستند اشاره و افزود: صندوقهای توسعه بخش کشاورزی باور و اعتماد خوبی را بوجود آورده اند .
وی از ورود صندوق به بازار محصولات کشاورزی خبر داد و افزود : صندوقها باید زمینه هایی را فراهم آورند که بتوانیم هم به نفع مولد و هم به نفع مصرف کننده گام برداریم .
رییس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی بخش کشاورزی در ادامه تصریح کردغیر دولتی ترین حوزه اقتصادی کلان کشور بخش کشاورزی ست که در مجموع در کل کشور بالغ بر ۸ هزاروهفتصد تعاونی و اتحادیه وجود دارند که این رقم میتوان گفت رقم بالاییست.
علیزاده تصریح کرد رویکرد اصلی ما این است صندوقهای بخش کشاورزی غیر از رویکرد مالی و اعتباری ، زمینه ی توسعهپایدار بخش کشاورزی را در مراحل قبل و بعد از تولید مهیا نمایند.
وی در ادامه گفت : استان کردستان تنها استانی است که صندوق زنان روستایی را درسطح استانی داراست و این صندوق به عینه میتواندارتقای سطح کمی تولید در خواستگاههای تولیدی را فراهم نماید .
نقشبندی از تجربههای موفق توسعه کشاورزی در استانها خبر داد و بر رویکرد نوین صندوقها به سمت درآمدهای سرمایهگذاری و مشارکت اقتصادی تاکید کرد.
در راستای توسعه بخش کشاورزی و توانمندسازی جوامع محلی، نقشبندی ضمن اشاره به تجارب موفق در استانهای مختلف، از تغییر رویکرد صندوقها به سمت سرمایهگذاریهای اقتصادی و مشارکتی خبر داد.
وی موضوع مولدسازی را مورد بحث قرار داد و بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی و توانمندسازی تشکلها، اتحادیهها و تعاونیها تاکید کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با خبر ویژه برای زنان روستایی به طور خاص خواستار توجه ویژه و کمک به صندوق توسعه زنان روستایی استان در حوزه مولدسازی شد.
وی پیشنهاد داد که پیگیری احداث گلخانه سبزیجات خوراکی توسط این صندوق، به عنوان یک خبر خوب و گامی موثر در جهت توانمندسازی زنان روستایی استان تلقی شود.
سعدی نقشبندی گفت این اقدامات نویدبخش رونق اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق روستایی و ارتقای نقش زنان در توسعه کشاورزی استان خواهد بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در ادامه خواستار پیگیری هرچه سریعتر پایانه ی صادرات میوه در شهر مربوان شد و اظهار داشت ضمن دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی این مهم هرچه زودتر عملیاتی شود.